Afgelopen zaterdag ging de deurbel: de bloemenman. Voor mij?? Ja, voor mij. Ik had geen idee, totdat ik op het kaartje keek: “Bedankt voor je geweldige hulp in ons proces met het inzichtelijk maken van onze klantprofielen en waardepropositie. We zijn enorm blij met het resultaat!”. Afzender: To The Point Company. Wow, een bos bloemen van een klant als blijk van waardering. Echt helemaal super! 

 

NAAR DE BASIS 

In eerste instantie was de hulpvraag om meer online zichtbaarheid en structuur hierin. Om scherp te hebben waarvóór en waarover je wilt gaan schrijven, ben ik met de medewerkers teruggegaan naar de basis: 

In 2 fysieke helderheidsworkshops zijn we de diepte ingedoken naar de WHY, HOW en WHAT. Kortom: de diepste drijfveren waarom het bedrijf is gestart. 

 

BUSINESS MODEL CANVAS 

Aan de hand van het Business Model Canvas, hebben wij een KLANTPROFIEL opgesteld: wie zijn je klanten? Wat voor taken doen ze? Wat zijn hun pijnpunten en welke voordelen willen zijn (be)halen?  

Daarna zijn we gaan brainstormen over de WAARDEPROPOSITIE: wat is de onderscheidende of toegevoegde waarde die jij biedt aan de klant? Het klantprofiel en je waardepropositie moeten als het ware een perfecte match zijn, waarin jij als bedrijf inspringt op de behoeften van je klanten. 

 

MEER ZICHTBAARHEID 

Nu de klanten helder zijn en de waardepropositie is vastgesteld, zijn we na gaan denken over een Persona. Een Persona is een fictief persoon, die jouw ideale klant beschrijft. Één A4’tje compleet met foto, m/v, leeftijd, interesses, pijnpunten, voordelen etc. Dit is de ‘persoon’ die je in gedachten houdt bij het schrijven van je content op social media. 

Daarna heb ik een opzet voor een CONTENTKALENDER voor het komende jaar, compleet met voorbeeld layouts voor LinkedIn. Je zult dus zeker wat van To The Point Company gaan zien op LinkedIn! 

Wil je zelf ook meer inzicht in je klantprofielen en waardepropositie? Of heb je geen idee wat je nu weer moet posten op Social Media? Plan dan een kennismakingsgesprek https://calendly.com/qualibee/kennismakingsgesprek?month=2021-06 of via www.qualibee.nl/contact  

 

 
#virtueelassistent #website #wordpress #keuzes #ondernemer #domeinnamen #hosting #qualibee #qualibeeva #websitebeheer #officemanagement #starters #zzper #freelancer #freelance #vrouwelijkeondernemers #socialmedia #contentideeën #virtualassistant #contentplanner #businessmodelcanva #klantprofielen #waardepropositie #persona #contentkalender