Tool Tip: Colorpicker Eyedropper

Zie jij wel eens een mooie kleur online, maar weet je niet welke kleur het is om zelf te gebruiken? Dan heb ik de perfecte tool voor je! De tool heet ColorPicker Eyedropper. Het is een extensie van Chrome en zit na installatie altijd rechts naast de URL balk. Super fijn om altijd bij de hand te hebben om RGB kleuren of de Hexadecimal kleurcode (bijv #fffff) op te zoeken.

Installatie

Deze tool werkt alleen als je Chrome als browser hebt.

ColorPick Eyedropper is nu toegevoegd aan je extensies. Je vindt de tool rechts naast de URL balk (rond vizier met kleuren). Mocht je hem nog niet zien, klik dan even op het extensie logo (soort zwart puzzelstukje). Je krijgt nu een venster met de extensies die er zijn. Klik op de punaise naast ColorPick Eyedropper.

ColorPicker Eyedropper gebruiken

  • Klik op het logo
  • Er opent nu een scherm en je muisaanwijzer wordt een soort kruis. Hiermee ga je naar de kleur die je wilt opzoeken. Gevonden?
  • Klik dan op je linkermuisknop.
  • In het venster zie je nu de # kleurcode en de RGB nummers staan. Op deze manier kun je altijd de juiste kleur gebruiken door de kleurcode te kopieëren en te plakken in het bewerkingsprogramma dat je gebruikt.

Heel veel plezier met deze handige Tool tip Colorpicker Eyedropper!

Kijk ook eens bij mijn andere blogs!

Neem vrijblijvend contact met mij op via de onderstaande knop om te bespreken wat wij elkaar kunnen betekenen.